Τα Σχηματα

Το πάθος είναι πάθος. Είναι ο ενθουσιασμός ανάμεσα στους μονότονους χώρους, χωρίς να έχει σημασία πού είναι αφιερωμένο. Μπορεί σε νομίσματα, σε αθλήματα, στην πολιτική, ή στα άλογα, τη μουσική, την πίστη. Οι πιο οκνηροί άνθρωποι που έχω γνωρίσει ποτέ είναι εκείνοι που δεν παθιάζονται βαθειά για τίποτα.

Το σούρουπο αποτελεί απλά μια παραίσθηση, γιατί ο ήλιος δεν είναι ούτε πάνω ούτε κάτω από τον ορίζοντα. Ήτοι σημαίνει πως η μέρα και η νύχτα είναι συνδεδεμένες με έναν σπάνιο τρόπο καθώς δεν μπορεί να υπάρξει η μια χωρίς την άλλη όμως ποτέ δεν μπορούν και να υπάρξουν ταυτόχρονα. Θυμάμαι κάποτε αναρωτιόμουν πώς είναι άραγε να είσαι μονίμως μαζί αλλά πάντοτε χωριστά.

Και αν κάποιες ζωές σχηματίζουν έναν τέλειο κύκλο, άλλες παίρνουν μορφές απρόβλεπτες, ακατανόητες συνήθως . Η απώλεια είναι μέρος του ταξιδιού, απλή υπόδειξη του τί υπήρξε πολύτιμο. Προσωρινή μάλλον μονάδα μέτρησης, μέχρι την ανακάλυψη μιας νέας, μεγαλύτερης. Κι ύστερα στέκει πίσω μόνη, σαρδόνια απόδειξη της σχετικότητας του ανθρώπου αλλά και της ζωής.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s