Αυτοι Ειμαστε


Ιδεολόγοι του κώλου, τσογλάνια που αδυνατούν να δουν λίγο παραπέρα από τα μαθήματα καθοδήγησης των κομματοπατέρων πάσης φύσεως. Αδυνατούν να δουν το συνάνθρωπο. Ντροπή. Η ζωή γίνεται ακόμα μια φορά απλό στατιστικό στοιχείο και όχι αξία πανανθρώπινη, ή έστω απλό δικαίωμα βρε αδερφέ.

Η βρωμιά και η σαπίλα σ’ αυτή τη χώρα και των “πάνω” και των “κάτω” δεν πρόκειται να καθαρίσουν ποτέ. Παρακράτος, προβοκάτορες και ανεγκέφαλοι ψευτο-ιδεολόγοι μια ζωή θα μας κυβερνούν. Καθείς εφ’ ω ετάχθη. Πεθαίνουν άνθρωποι γιατί πηγαίνουν στη δουλειά τους. Λες και εκείνοι το χουν τάξει και δε θα μπορούσαν να απεργήσουν. Αλλά δε σκέφτεται ο αναρχικός, ο αντιεξουσιαστής, ο προβοκάτορας (δεν ξέρω τι σκατά είναι και ούτε με νοιάζει το όποιο ιδεολογικό/πραγματιστικό υπόβαθρο εν τέλει) οτι άμα δεν πάει στη δουλειά του ο υπάλληλος της ιδιωτικής τράπεζας αύριο θα βρεθεί χωρίς δουλειά. Το δικαίωμα στην απεργία Συνταγματικό, βεβαίως. Δεν τον ρώτησε όμως κανείς τον τιμημένο πλέον νεκρό υπάλληλο πώς τα βγάζει πέρα. Δεν σκέφτηκε κανείς τους πως άμα δεν πήγαινε σήμερα στη δουλειά του μπορεί να έκλεινε το σπίτι του. Που να ‘ξερε όμως ο άμοιρος το γραμμένο του. Όχι ένα, τρία σπίτια έκλεισαν σήμερα. Θα μπορούσαν να είναι το δικό μου, το δικό σου, και το δικό του.

Φωτιές και στο Υπουργείο Οικονομικών. Παρακράτος κι εκεί οσμίζονται. Βρωμιά παντού. Ποιό είναι αυτό το ανώνυμο παρακράτος δε μου λέτε? Αυτοί οι ανώνυμοι προβοκάτορες, αυτοί οι ανώνυμοι αναρχικοί, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, σκατά στα μούτρα όλων μας. Μια ζωή νομίζουμε πως αυτό που εμείς πρεσβεύουμε ή που νομίζουμε πως πρεσβεύουμε είναι πανάκεια, μόνο εμείς ξέρουμε το φάρμακο γι αυτόν τον κόσμο κι ο διπλανός μας ως διαφορετικός γίνεται αμέσως εχθρός. Με ενοχλεί αυτό το μικρόβιο στο DNA του Έλληνα που δε λέει να καταλάβει πως ένας λαός μόνο ενωμένος μπορεί να πάει μπροστά. Δημοκρατία έχουμε σαφώς, καθείς την άποψη του σαφώς, τελικά μόνο τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα και η Eurovision μπορούν να μας ενώσουν. Αυτοί είμαστε, έτσι μας κάνανε κι έτσι καμωθήκαμε. Μόνο ένα Mundial μας σώζει αγαπητοί μου, άρτος και θέαμα και μια ελπίδα εθνικής αναπτέρωσης για να ξεχάσουμε την πείνα μας. Μόνο ένας κόσμος πιο δίκαιος από εμάς θα μας σώσει, ποιός θα τον φτιάξει αυτόν τον κόσμο δεν ξέρω μονάχα. Αυτοί είμαστε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s