Λογια


Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα αυτό το τραγούδι στο σπίτι της Julie στη Μαδρίτη. Πάνε πόσα χρόνια τώρα, δεν κάθομαι καν να μετρήσω. Θυμάμαι όμως να έχουμε καθίσει στον καναπέ με ένα μεγάλο στρογγυλό ποτήρι κόκκινο κρασί ο καθένας στο χέρι και ο Adam να βάζει το τραγούδι στο πικάπ. Με το άγγιγμα της βελόνας στο βινύλιο άρχισε το γνώριμο χρούτσου χρούτσου του αέρα λίγο πριν ακουστεί η φωνή. Πόσο όμορφη είναι αυτή η αναμονή, όταν γνωρίζεις τι περιμένεις και παρόλα αυτά σε διακατέχει τέτοιος ενθουσιασμός. Είναι από τις λίγες φορές που η έκπληξη χωλαίνει μπροστά στον ενθουσιασμό της εκ των προτέρων γνώσης.

Λέει, με αγαπούσε τόσο πολύ και αγαπιόμαστε μέχρι και σήμερα, μαζί περάσαμε πόρτες κλειστές. Μπορώ να πω οτι σήμαινε ολόκληρο τον κόσμο για μένα, τότε που μόνο λόγια αγάπης έκαιγαν στην καρδιά. Λόγια αγάπης, απλά και τρυφερά. Δε ξέραμε τίποτε άλλο, ήμασταν μόνο δεκαπέντε χρονών. Δεν είχαμε το χρόνο να μάθουμε τίποτα άλλο, μόλις είχαμε ξυπνήσει από τα παιδικά μας όνειρα. Ήμασταν ευτυχισμένοι με τρεις φράσεις, τις μάθαμε από παλιούς κωμικούς που έλεγαν ιστορίες αγάπης και όνειρα ποιητών. Δε ξέραμε τίποτα άλλο, ήμασταν μόλις δεκαπέντε χρονών. Όπου κι αν είναι τώρα, ο,τι κι αν κάνει, χαθήκαμε και δε θα ξαναβρεθούμε ποτέ. Αλλά συχνά όταν πέφτει η νύχτα ακούω ένα τραγούδι από μακριά. Αρχαίες νότες, παλιά ακόρντα, ακόμα πιο παλιά λόγια αγάπης. Λόγια αγάπης, απλά και τρυφερά. Δε ξέραμε τίποτε άλλο, ήμασταν μόνο δεκαπέντε χρονών. Δεν είχαμε το χρόνο να μάθουμε τίποτα άλλο, μόλις είχαμε ξυπνήσει από τα παιδικά μας όνειρα.

Δε θυμάμαι πόσες φορές ακούσαμε αυτό το τραγούδι ξανά και ξανά εκείνο το βράδυ. Δε θυμάμαι πόσες φορές άδειασαν και ξαναγέμισαν τα ποτήρια μας με κρασί. Δε θυμάμαι πόσες φορές είπαμε και ξαναείπαμε εφηβικά λόγια απολυτότητας και σιγουριάς και ματαιοδοξίας. Βλέπεις ήταν τα μόνα που ξέραμε τότε, είχαμε μόλις ξυπνήσει από τα παιδικά μας όνειρα. Έπειτα, ένα ποτήρι κρασί τελευταίο κι έξω απ’ την πόρτα.

Advertisements

One thought on “Λογια

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s